De eerste lesdag

DSC_0061Na het ontbijt hebben we ons verzameld om naar het ziekenhuis te gaan van de homeopathische universiteit. Tot onze stomme verbazing bleek het aan de overkant te liggen van de grote weg vlak naast ons hotel.DSC_0055 Een borstbeeld van Hahnemann op het voorplein was al even verassend. DSC_0042Een welkomstcomité gaf ons allemaal een rode stip op het voorhoofd en een rode roos.

Dr. Tarkeshwar Jain sprak een welkomstwoord en introduceerde Dr. Farokh Master, homeopathische arts gespecialiseerd in de behandeling van kanker.
Dr. Master heeft aan de hand van een casus zijn methode van aanpak uitgelegd. Een jonge vrouw was bij hem gekomen. Zij had een grote tumor gehad in haar tong, met uitzaaiingen in de hals. In eerste instantie was zij geopereerd waarbij een deel van de tong is verwijderd. Ze had heftig gereageerd op de chemotherapie en daarom gestopt na 1 kuur. De bestraling had ernstige verbranding gegeven, waardoor ze na 4 bestralingen ook daarmee was gestopt.
DSC_0049Master heeft haar als eerste een middel gegeven voor deze bestralingsklachten. Toen na een aantal dagen de klachten veel minder waren, heeft hij haar een constitutiemiddel gegeven. Beide in een lage potentie en meerdere malen per dag. Na enige tijd ontstond een acute klacht. Master was daar blij mee omdat dit aantoont dat het lichaam in staat is om weer te reageren. Met een acuut middel werd het probleem opgelost. Toen was het tijd voor een hogere potentie van het constitutiemiddel. De patiënt heeft hij nog 5 jaar gevolgd.
Door middel van laboratoriumonderzoek en scans is het ziekteproces gevolgd. Deze toonde na ruim 2 jaar aan dat zij tumorvrij was. Zij is nog steeds in een goede gezondheid.

Het was het idee om vanmiddag naar de universiteitscampus te gaan. Maar vandaag is de laatste dag is van divali en er is niemand. Daarom werd besloten dat Paul Albers, docent aan de HvNA en al meer bekend met de manier van aanpak in India, de casus van Masters nader zou toelichten. Hij had een verhelderend betoog, waarin hij de verschillende manieren om naar een casus te kijken heeft uitgelegd.

Rond 16.00 uur werd afgerond en waren wij vrij. Ik ben naar het drankenwinkeltje gelopen en heb daar een biertje gekocht. Op de terugweg kwam ik langs een handkar waarop allerlei zoutjes lagen. Ik heb een soort kroepoekje met chili geproefd en dat was lekker. DSC_0062Maar hoe goed ik probeerde te luisteren, ik begreep niet wat de man zei toen ik hem vroeg hoeveel het kostte. Er werd een collega verkoper bijgehaald. Toen bleek dat het 25 roepies per 25 gram was heb ik een zakje gekocht. Het zakje is gefabriceerd van een overheidsformulier.
Dus nu even rust en schrijven aan dit bericht, onder het genot van een biertje een chili chippies.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s