Strange and peculiar

Rini heeft Dr. Dhingreja bedankt met een cadeautje

Rini heeft Dr. Dhingreja bedankt met een cadeautje

Vandaag was de laatste dag met Dr. Dhingreja. Het is een vriendelijke man, zijn Engels is goed te verstaan. Bijzonder is dat hij heel vaak zijn zin eindigt door met zijn stem omhoog te gaan en dan een pauze te laten vallen, alsof hij je uitdaagt om het laatste woord in te vullen. Dat geeft na enige tijd een lachwekkend effect, waarbij je moet oppassen om het woord niet iedere keer hardop te zeggen.
Wat vandaag in de kliniek ook weer opviel is het hiërarchieverschil tussen de artsen onderling. De co-assistenten dragen een wit jasje, afgestudeerde artsen hebben hetzelfde jasje maar met een naambordje. Supervisors hebben geen jasje of naambordje, maar stralen autoriteit uit. Mooi voorbeeld zagen we toen we samen met de arts waarmee ons groepje meeliep in de gang  Dhingreja tegen kwamen. Hij vroeg de arts om een beschrijving van de casus. Ze deed dat uitgebreid in Hindi. Toen hij daarna doorliep vroeg zij aan ons wie die man was. Zij kende hem niet, maar had zonder aarzeling met hem over haar patiënt gesproken. Hem eerst vragen wie hij was kwam niet bij haar op.
Als patiënt moet je hier dankbaar zijn dat je wordt behandeld. Je krijgt wel te horen wat je met het voorgeschreven middel moet doen, maar enige uitleg over het middel is er niet bij. Heel dikwijls wordt een placebo gegeven om aan de behoefte aan een medicijn te voldoen. Enige privacy wordt hen ook niet gegund. 15 studenten, co-assistenten en artsen in de kamer, met de volgende patiënt al in de deuropening is heel normaal. Morgen weer een dag van verbazingen.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s