De stage

Van 5 t/m 19 november ga ik samen met een groep van ruim 20 Nederlandse collega’s een post graduate cursus doen aan de homeopathische faculteit van de universiteit van Jaipur. Deze universiteit is de enige ter wereld met een dergelijke door de overheid erkende homeopathische faculteit.

universiteit jaipurOp de website van de universiteit is een filmpje met een campus tour  te zien. Het is voor het grootste deel een artist impression, dus ik ben erg benieuwd of alle gebouwen er inmiddels staan en of het zwembad al is gerealiseerd  🙂

Het voorlopige dagschema ziet er als volgt uit. De dag begint met yoga. Van 09.00 tot 11.00 uur wordt theorieles gegeven. De lezingen worden verzorgd door zeer ervaren homeopaten als Dr. Jayesh, Dr. Farhad, Dr.Tarkeshwar Jain, Dr.F.J. Master en Dr.K.C. Bhinda. Zij behandelen alle aspecten van de homeopathie. Van het observeren van de patiënt tot organon, materia medica, etc.

Van 11.00 tot 13.00 uur gaan we aan het werk in één van de 2 klinieken van de faculteit. Op het campusterrein is een kliniek waar zo’n 80 tot 90 patiënten worden behandeld. In Jaipur is ook een kliniek, waar ruim 150 patiënten dagelijks komen. Ook is er de mogelijkheid om mee te lopen in de eigen laboratoria van de faculteit, van radiologie, cardiologie tot bloedlab. Op het faculteitsterrein is een herbatorium waar de planten groeien waar we kunnen zien hoe ter plaatse de homeopathische geneesmiddelen worden gemaakt.

Na de lunch wordt een casus genomen die zich die dag heeft aangediend. Deze wordt geanalyseerd en besproken. De focus zal met name worden gelegd op de behandeling van de meer zware,  ernstige problematiek.

Voor de maaltijden wordt gebruik gemaakt van de faculteitskantine. Het zal even wennen worden om dagelijks alleen vegetarisch te eten!

’s Avonds staat in het teken van ontspanning, cultuur, etc.

Er is op zondag 10 november een vrije dag gdromedarisepland. Ik ga mijn best doen om dan naar het 145 km verder gelegen Pushkar te gaan.  Er is daar van 9 t/m 17 november de traditionele kamelenmarkt, de grootste van India. Van heinde en ver komen kamelenhandelaren met hun kuddes. Zo’n 30.000 kamelen wisselen in deze week van eigenaar. Een kwart miljoen mensen komen niet alleen voor de handel maar ook om de folklore te zien en de optredens die er worden gegeven.

Andere foto’s van dit spectaculaire gebeuren zijn hier te zien. Uit de foto’s blijkt dat het dromedarissen zijn, maar wie maakt zich daar nou druk over 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s